De Kok Context gebruikt cookies om u beter te kunnen helpen en de website te verbeteren. Indien u hiermee akkoord bent, hoeft u uw voorkeuren niet te wijzigen. - Bekijk details
Menu

Schrijf nooit welkom op uw website

Op websites leest u vaak 'welkom op mijn website'. Waarom u dit niet moet doen en tips wat u wel moet doen leest u in de blog van Tekstbureau De Kok Context in Middelburg.

Op websites leest u vaak: 'welkom op mijn website' of dergelijke zinnen. Dit is niet goed, schrijf nooit welkom op uw website. Wij leggen u graag uit waarom u dit niet moet doen. En uiteraard geven wij ook weer een aantal tips, zodat u weet wat u dan wel kunt doen. 

Waarom u nooit welkom op uw website moet schrijven

Wanneer u schrijft 'welkom op mijn website' heet u eigenlijk uw bezoekers welkom. Schrijf daarom dus nooit welkom op uw website, want uw bezoeker is toch altijd welkom? Waarom neemt u anders al de moeite om hoog in Google te komen met uw website? En wanneer bezoekers niet welkom zouden zijn, dan zou u toch nooit een website online gezet hebben? Dit komt dus al wat apart over op uw bezoeker. Heeft u bij uw kantoor of in uw winkel ook een deurmat liggen met groot het woord WELKOM? En moet die mat dan ook echt ervoor zorgen dat uw klant zich welkom voelt? Dat zou wel handig zijn, als een deurmat dit aangename gevoel van warmte en welkom aan uw klant kon geven. Dit is echter niet het geval. 

 

Zorg dat uw klant zich welkom voelt

Het is uiteraard wel belangrijk dat uw klant zich welkom voelt. Aangezien een deurmat of de woorden welkom op mijn website hier niet voor kunnen zorgen, moet u hier op een andere manier voor zorgen. Dit kan door:

  • Uw tekst zo te schrijven dat uw klant snel vindt wat hij / zij zoekt;
  • Duidelijke knoppen op uw website, zodat ze direct zien wat ze moeten doen;
  • Een duidelijk menu bovenaan uw website;
  • Weinig tekst, maar wel de juiste woorden.

 

Zorg dat Google uw website begrijpt

Niet alleen uw klant begrijpt u niet, wanneer u 'welkom op mijn website' schrijft, maar ook Google snapt het niet. Nou ja Google snapt het misschien wel, maar het komt uw vindbaarheid totaal niet ten goede. Zorg dat de homepage voorzien is van een korte tekst met een duidelijke kop met tevens de juiste zoekwoorden, die uw vindbaarheid zullen verbeteren. Zorg dat zowel Google als uw klant hier het volgende kunnen lezen:

  1. Wat is dit voor website? 
  2. Waarom moet ik hier zijn en niet elders?

Dit geeft direct antwoord op de vragen die uw klant en Google willen weten. Plaatjes en een logo zijn hier uiteraard ook welkom bij, maar houdt het overzichtelijk. De plaatjes moeten ook wel met de tekst te maken hebben. 

 

Zorg voor een informatieve tekst

Hierboven kon u al lezen welke antwoorden men sowieso uit de tekst moet kunnen halen. Een welkomstwoord op een homepage moet informatief zijn en niet te lang. Schrijf daarom dus ook  nooit 'welkom op mijn website' want het neemt de al zo schaarse ruimte onnodig in beslag. Schrijf dus kort en duidelijk wat u doet en waarom men hiervoor bij u moet zijn. Vertel hier ook niet wat u allemaal kunt en waarom u hiertoe bent gekomen etc. etc. Gewoon kort, wat heeft of doet u waar uw klant blij van wordt. U kunt als het ware zijn / haar probleem oplossen of u heeft wat zij zoeken. Meer informatie over het schrijven van webteksten en uw lezers hiermee overtuigen leest u hier

 

Webteksten herschrijven

Wellicht is het u nu duidelijk: schrijf nooit welkom op uw website. U weet nu ook, wat u wel moet doen. Wellicht gaat u na het lezen van deze blog uw website eens onder de loep nemen en komt u er achter, dat u uw bezoekers welkom heet en uw teksten ook niet perfect in elkaar zitten. Dan is het tijd om uw website van nieuwe teksten te voorzien, met hulp van onze tips.
Heeft u hier geen tijd voor? Dat snappen wij heel goed. Dit hoort immers wel bij uw onderneming, maar het liefst bent u toch gewoon bezig met uw eigen vak en niet met de webteksten die tegenwoordig bij de marketing horen. Wij ondersteunen u graag wanneer u uw webteksten wilt laten schrijven

 

 

terug

contactgratis vrijblijvende offerte
De Kok Context
Veerseweg 141
4332 BE Middelburg

Mob. nr.: 06- 1264 8608
info@dekokcontext.nl
www.dekokcontext.nl
Kvk nr.: 65975987 te Middelburg
Btw nr.: NL149678551B01
IBAN: NL30 RABO 0309 8948 24