De Kok Context gebruikt cookies om u beter te kunnen helpen en de website te verbeteren. Indien u hiermee akkoord bent, hoeft u uw voorkeuren niet te wijzigen. - Bekijk details
Menu

Video inzetten bij werving van personeel

Zet video in bij het werven van personeel. Dit vergoot de kans op personeel aanzienlijk. Hoe u dit doet leest u hier in onze tips

Videocontent is tegenwoordig heel belangrijk binnen de online media. U ziet daarbij ook steeds meer dat video ingezet wordt bij de werving van personeel. U vergoot hierbij de kans op geschikt personeel aanzienlijk. Wij geven u hier wat tips omtrent video inzetten bij werving van personeel.

Opvallen met uw vacature

In veel branches is het tegenwoordig lastig om nieuwe werknemers te vinden. Als werkgever moet u vaak alle zeilen bijzetten om nog goed personeel te vinden. Om op te vallen bij de juiste kandidaten is een creatieve aanpak nodig. U moet hierbij laten zien wat u in huis heeft. Dit kan heel goed door middel van video. 

 

Video inzetten bij werving van personeel vergoot kansen

Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van video bij werving van personeel een groot verschil kan maken. 

  • Er is 96% meer kans dat een kandidaat doorklikt in een social media bericht of op een website als deze een video bevat;
  • 60% van de internetgebruikers wil liever video dan tekst;
  • Google indexeert een video 53 keer beter dan tekst. Video zorgt dus voor betere vindbaarheid van uw online vacature;
  • In 2018 bestond 84% van het internetverkeer uit video en dit is alleen maar aan het stijgen in dit jaar.

Het gebruik van video's in uw online vacatures is dus geen overbodige luxe. Maar hoe zet u een goede video in? Gebruik hiervoor onze onderstaande tips:

 

Bepaal vooraf het doel van uw video

Het lijkt misschien simpel. Uw doel is personeel werven. Toch moet u dit iets anders bekijken:

  • Wordt het een bedrijfsvideo: Hiermee geeft u kandidaten en anderen een algemene indruk van uw bedrijf. Zo krijgen ze een duidelijker beeld van wat uw bedrijf doet en wat de visie is van het bedrijf. 
  • Dacht u meer aan een sfeervideo: Voor potentiële sollicitanten is het belangrijk om ook de sfeer op de werkvloer te proeven. Maak dus een sfeervideo. Interview werknemers en laat zien wat zij doen binnen (en buiten) de bedrijfsmuren. U kunt bij deze video de kernwaarden van uw bedrijfscultuur als uitgangspunt nemen.
  • Of past een video-vacature meer bij u: In deze video legt u uit wat de functie precies inhoudt. Net als in een goede vacaturetekst houdt u het kort en bondig. Laat in beeld zien wat u bedoelt en maak kandidaten enthousiast om te reageren. Zorg voor een directe call to action. Dat doet u door de kijkers te wijzen op een knop of link waarmee ze direct hun sollicitatie kunnen insturen. Daarmee vergroot u het aantal sollicitaties.

 

Zorg dat uw kijker geboeid blijven

Om potentiële werknemers over de streep te trekken moet de video natuurlijk boeiend zijn. De start van de video is daarbij cruciaal. In de eerste drie seconden van een video bepaalt de kijker of hij doorkijkt of niet. Bedenk goed wat u wilt uitstralen richting uw toekomstige werknemer. U houdt het aantrekkelijk door het tempo hoog te houden en beelden snel af te wisselen.

 

Zorg dat de video geschikt is voor mobiel gebruik

De helft van alle wervingsvideo’s wordt bekeken op een smartphone. Mobiel gebruik neemt alleen maar verder toe. Zorg er dus voor dat de video geschikt is voor mobiel. Pas bijvoorbeeld de afmeting van de video aan voor verschillende socialmediakanalen. Zorg ook voor ondertiteling, zeker wanneer u spreekt in de video, want veel mensen kijken video's op hun smartphone zonder geluid. 

 

Kort, krachtig en met humor

In een video kunt u in korte tijd heel veel informatie overbrengen. De grootste fout die vaak wordt gemaakt is dat het te langdradig wordt gebracht. Probeer uw boodschap in drie tot vijf korte punten samen te vatten. Gebruik heldere taal, korte zinnen en wissel van setting na ieder gemaakt punt. Wees duidelijk in woord en beeld en gebruik ook humor. U wilt toch immers zelf ook niet naar een saaie video kijken?
Zorg ervoor dat de video maximaal 1 minuut duurt. U kunt het soms al met 30 tot 40 seconden af.

 

Het maken van videocontent

Zeker wanneer we spreken over video inzetten bij werving van personeel, moet het wel een kwalitatief filmpje zijn. Bovengenoemde punten moeten juist zijn, maar denk ook aan de achtergrondmuziek, het spreken, de lichtval. Het moet allemaal duidelijk zijn. Wie kent de video's niet op social media: Keiharde wind die u hoort op de achtergrond, wat zogenaamde achtergrondmuziek dan moet verbergen. Of een abrupt eind: ineens staat het beeld op zwart. Zeker bij een vacature zorgt u dat op het laatst goed in beeld is, waar men kan solliciteren.

Kortom uw filmpje dient goed in elkaar te zitten. Heeft u hier zelf niet de middelen voor? Of geen tijd voor al het film- en montagewerk? Neem gerust contact op met Tekstbureau de Kok Context in Middelburg voor videocontent. Wij verzorgen filmpjes voor uiteenlopende doeleinden en wij bekijken ook graag met u de mogelijkheden.

terug

contactgratis vrijblijvende offerte
De Kok Context
Veerseweg 141
4332 BE Middelburg

Mob. nr.: 06- 1264 8608
info@dekokcontext.nl
www.dekokcontext.nl
Kvk nr.: 65975987 te Middelburg
Btw nr.: NL001756625B90
IBAN: NL30 RABO 0309 8948 24